Dronetoiminnan kansallinen siirtymäaika päättyy 31.12.2021.
Huom! Traficomin lisäaika 31.1.2022 saakka.

Koko EU:n dronelennättämisen yhtenäistävä asetus tuli voimaan 31.12.2020. Sen mukaan kaikkien yli 250 g painavia tai kamerallisia droneja käyttävien pitää rekisteröityä, perehtyä dronejen lennättämiseen ja pääsääntöisesti suorittaa koe.

Onneksi olkoon kaikille A2 -dronen kauko-ohjaille onnistuneesti suoritetusta lisäteoriakokeesta!

Juhla
  • 45 min. pituinen koe:
  • Ennätyssuoritus: 2 kaveria teki sen 2 min. ja 100 % oikein!
  • Joten rohkeasti ”koulunpenkille” pariksi minuutiksi.
  • Saat A2-dronepiloottitodistus kouraan samaan tien hyvän mielen lisäksi. 

ASIAKASKUNTA

Drone palveluiden ja toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi moni on jo lähtenyt liikkeelle hyvissä ajoin. Useita kymmeniä drone kauko-ohjaajia yksityisfirmoista sekä eri kunnan ja valtio-organisaatioista ovat jo onnistuneisesti suorittaneet A2-lisäteoriakokeen meidän kauttamme. 

Uutistoimistot

Freelancer sekä valtion droonijournalismi, tapahtumien seuranta ilmasta käsin ja uutisointi kauko-ohjattavien kameradroonien avulla jne.

Mainostoimistot

Hyväksytyn A2-lisäteoriakokeen jälkeen dronekuvauksilla voidaan jatkossakin esitellä alueita  lintuperspektiivistä ja tuoda mainos-, tuote- ja esittelyvideot. 

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu

Viranomaismääräysten edellytykset täyttyvät ja voi jatkaa tärkeätä vapaaehtoista drone etsintä- ja pelastustoimintaa (esim. kadonneiden henkilöiden etsimistä).

UAS alakategorian A2 pätevyysvaatimukset siirtymäkaudella (31.1.2022 asti)

Jos haluat lennättää tiheästi asutulla alueella painoltaan 500 g - 2 kg dronea, on kyseessä avoimen kategorian alakategorian A2 mukainen toiminta, tai enintään 4 kg painavaa C2-luokan dronea, tiheästi asutuilla alueilla turvallisella etäisyydellä ihmisistä. Tässä tapauksessa sinulla tulee olla hyväksytysti suoriteetu:

1

A1/A3 -verkkoteoriakoe

Pätevyys on voimassa 5 vuotta, jonka jälkeen veerkkoteoriakoe tulee uusia. 
2

Omatoiminen käytännön koulutus

joka on harjoitus alueella, jossa kauko-ohjaaja kohtuudella olettaa, ettei toimintaan osallistumattomille henkilöille aiheudu vaaraa miehittämättömän ilma-aluksen lennätysalueella koko aikana, kun miehittämättömällä ilma-alusjärjestelmällä harjoitetaan toimintaa, sekä lento on suoritettu turvallisella vaakasuoralla etäisyydellä, joka on vähintään 150 metriä asuin-, liike-, teollisuus- tai virkistysalueilta. Lisätietoa ko. harjoituksen järjestämisestä löytyy tästä https://www.droneinfo.fi/fi/koulutusmateriaali/omatoiminen-kaytannon-koulutus.
3

Valvottu A2 -lisäteoriakoe

suoritetaan perinteisempään tyyliin luokkahuoneessa, jossa koetta valvotaan kokeen järjestäjän toimesta. Pätevyys on voimassa 5 vuotta, jonka jälkeen lisäteoriakoe tulee uusia. Itseopiskelumateriaali löytyy tästä https://www.droneinfo.fi/fi/itseopiskelumateriaalit-eu-asetuksen-mukaisiin-kauko-ohjaajan-kokeisiin.
Voidaanko koetilaisuus pitää asiakkaan tiloissa?

Koetilausuuden järjestäminen asiakkaan tiloissa on mahdollista. Luokkahuoneessa ei saa olla videovalvontakameraa. Viranomaismaksuun lisätään matkakulut voimassa olevien verohallinnon ohjeiden mukaan. Maksusuoritus tulee näkyy järjestäjän tilillä ennen tilaisuutta.

Ilmoittaudu valvottuun A2 -lisäteoriakokeeseen

Saat sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen, jossa on tarkempaa tietoa kokeeseen osallistumisesta. HUOM! Vasta maksettu koemaksu vahvistaa paikan kokeeseen. Covid-19 rajoitusten takia yhteen koetilaisuuteen mahtuu enintään 3 kokelasta. Koetilaisuus kestää noin 60 min.MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT: Koko summa maksetaan kerralla ennen koetta. Vuonna 2022 viranomaismaksu kauko-ohjaajan valvotun lisäteoriakokeen per henkilö on 50 euroa. Jos koetilaisuus järjestetään Parkanon ulkopuolella, silloin lisätään verohallinnon ohjeiden mukaiset kulut mm. km-korvaus. Uusinta on aina maksullinen (lähde Traficom). Ennakkomaksu laskulla. Ei käteis- eikä korttimaksua. Mikäli hakija ei peru osallistumistaan ja ei saavu paikalle, veloitamme koko hinnan. Hakijan peruessa osallistumisensa myöhemmin kuin 3 päivää ennen tilaisuuden alkua perimme toimistokuluina 50 % tilaisuuden hinnasta. Sairaustapauksessa (tai muu painava syy) emme veloita osallistumismaksua, mikäli hakija toimittaa meille lääkärintodistuksen (tai muun vastaavan dokumentin). Hakijan antamista virheellisistä tai puutteellisista laskutustiedoista johtuvasta uudelleenlaskutuksesta perimme toimistokuluina 50 euroa + alv.


Copyrights © 2017-2022, i4-Flame OÜ (LLC) - All Rights Reserved. Tietosuojaseloste